Tweede toestel met lichamen vliegtuigcrash naar Rusland

In Caïro zal vanavond een tweede vliegtuig opstijgen met overblijfselen van de slachtoffers bij de crash van een Russisch passagiersvliegtuig. De lichamen worden naar Sint-Petersburg gebracht.

Het toestel zal opstijgen om 19 uur Belgische tijd. Vladimir Svetelsky, een verantwoordelijke van het Russische ministerie van Noodsituaties, verduidelijkte niet hoeveel lichamen het toestel zal repatriëren.

Een eerste toestel met lichamen landde al bij dageraad in Sint-Petersburg. "140 lichamen zijn gerepatrieerd", aldus de vicegouverneur van Sint-Petersburg, Igor Albin. "Het gaat om fragmenten, waardoor de cijfers over het aantal lichamen uiteenlopen", verklaarde hij nog. Rusland is intussen begonnen aan de identificatie van de lichamen.

Bij de vliegtuigramp in de Sinaï-woestijn kwamen 224 mensen om het leven. Het toestel was opgestegen in het Egyptische Sharm el-Sheikh en was op weg naar Sint-Petersburg.