Vrachtschip El Faro gevonden door onderzoeksteam?

Volgens een onderzoeksteam is het wrak van het vrachtschip El Faro gevonden. Het containerschip verging begin oktober voor de kust van de Bahama's nadat het in het noodweer van orkaan Joaquin terechtgekomen was.

El Faro had 33 crewleden aan boord, die allemaal omgekomen zijn. Een schip van de Amerikaanse marine heeft nu een vaartuig ontdekt. "Het wrak werd gelokaliseerd op ongeveer 4.500 meter diepte, in de buurt van zijn laatst gekende positie", aldus de National Transportation Safety Board.

Om er zeker van te zijn dat het om het bewuste schip gaat, zal een vanop afstand bestuurd duikinstrument ingezet worden.

De 224 meter lange El Faro was van Florida op weg naar Puerto Rico, toen het op 1 oktober in de buurt van de Bahama's een noodsignaal uitzond. Bij de zoekactie werden tot nu enkel kleine wrakstukken, een reddingsboot en 1 lichaam aangetroffen.