Weduwe Robin Williams praat voor het eerst over zijn dood

Vanavond pakt ABC News uit met een exclusief interview met Susan Schneider, de weduwe van acteur en komiek Robin Williams. Schneider, die in 2011 met Williams trouwde, deed er sinds zijn dood het zwijgen toe. In een emotioneel interview vertelt ze nu voor het eerst over het moment waarop ze vernam dat Williams overleden was.
AP2009

Williams overleed op 11 augustus 2014 na een wanhoopsdaad. "Ik kon alleen maar uitschreeuwen: Robin, wat is er gebeurd, wat heb je gedaan", vertelt Schneider nu. Over haar huwelijk met Williams vertelt Schneider dat het "de beste liefde is waar ik ooit van droomde".

In de loop van het interview wordt ze meermaals overmand door emoties, wanneer het gaat over de moeilijke periode van Williams vlak voor zijn dood. De acteur kampte jarenlang met een alcoholverslaving.

Erfenis

Over de erfenis van Williams is het al een tijdje hommeles tussen Schneider en de drie kinderen van de acteur uit een eerder huwelijk. Begin deze maand zijn beide partijen dan toch tot een akkoord gekomen.

Zachary, Zelda en Cody stonden erop om enkele spullen met emotionele waarde, zoals een horloge en enkele huwelijkscadeaus, te mogen houden. Schneider wilde in de echtelijke wonen blijven. Beide partijen hebben zich naar elkaars eisen geschikt. "Ik heb het gevoel dat Robins stem hierin is gehoord. Ik kan nu eindelijk rouwen in het huis waarin we samen ons leven hebben gedeeld", zegt Schneider daarover aan persagentschap Reuters.

Een kort fragment uit het interview

ABC heeft nu al een korte trailer vrijgegeven van het interview. Het volledige gesprek is te zien in ochtendshow "Good morning America" en avondprogramma "Nightline".