"Ik weet wie Pier Paolo Pasolini vermoord heeft"

De Italiaanse regisseur David Grieco heeft in een interview met De Spiegel aangekondigd dat hij in zijn film "La macchinazione" zal onthullen wie de regisseur Pier Paolo Pasolini heeft vermoord. De regisseur van "Teorema", "Il decameron" en "Salo o le 120 giornate di Sodoma" werd in 1975 op gruwelijke wijze om het leven gebracht. De voorbije decennia deden verschillende complottheorieën de ronde, maar bewijzen zijn daar nooit voor gevonden.

De moord op de Italiaanse regisseur Pier Pietro Pasolini blijft - vooral in Italië - de gemoederen verhitten. Begin volgend jaar gaat "La macchinazione" in Italië in première. Regisseur David Grieco belooft in zijn film een antwoord te geven op de vraag: Wie heeft Pasolini vermoord.

De regisseur van "Il decameron" en "Salo of de 120 dagen van Sodom" werd in 1975 dood aangetroffen op een strand in de buurt van Rome. Pasolini werd op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Hij was verschillende keren overreden met een auto. De 17-jarige prostitué Giuseppe Pelosi werd veroordeeld voor de moord, maar de voorbije decennia deden verschillende complottheorieën de ronde.

David Grieco kreeg van Pasolini een rol aangeboden in zijn film "Teorema" in 1968. Daarna bouwde Grieco een carrière uit als assistent van Pasolini en Bernardo Bertolucci. De regisseur heeft intussen de laatste hand gelegd aan zijn fictiefilm over de moord op Pasolini.

In een interview met Der Spiegel meldt Grieco dat hij in zijn film zal onthullen wie achter de moord op Pasolini zit, maar harde bewijzen voor zijn theorie heeft hij niet. "La macchinazzione" gaat op 11 februari in première in Italië.