Acteur en scenarist Colin Welland (81) overleden

De Britse acteur en scenarist Colin Welland is op 81-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van de ziekte van Alzheimer. Welland acteerde in films als "Kes", "Straw dogs" en "Sweeney!" en schreef het scenario van de met vier Oscars bekroonde Britse film "Chariots of fire".

De Britse filmwereld rouwt om Colin Welland. De 81-jarige acteer leed al geruime tijd aan de ziekte van Alzheimer.

Colin Weiland acteerde tijdens zijn carrière in een dertigtal tv- en filmproducties. Hij was te zien in de televisieseries "Z-Cars" en "Cowboys". Als acteur was hij ook te zien in films als "Kes" van Ken Loach, "Villain" van Richard Burton, "Staw dogs" van Sam Peckinpah en "Sweeney!" van David Wickes.

Als scenarist schreef hij het scenario van "Chariots of fire", "Yanks" en "Twice in a lifetime". "Chariots of fire" uit 1981 was een jaar later goed voor vier Oscars, onder meer de prijs voor beste scenario.