Betonblok van 2 op 1 meter valt uit tunnelplafond

In Brussel zijn de Rogier- en de Kruidtuintunnel urenlang afgesloten geweest door een vallend betonblok van 2 op 1 meter groot. Dat kwam op een wagen terecht, maar daarbij vielen evenwel geen gewonden.

Aan de uitrit van de Rogiertunnel was een stuk beton van het tunnelplafond losgekomen en op de rijweg gevallen. De Rogier- en de Kruidtuintunnel werden veiligheidshalve afgesloten tot een aannemer en een ingenieur de tunnel onderzocht en gecontroleerd hadden.

Het incident leidde tot ellenlange files op de Kleine Ring rond Brussel. 

Om 11.30 uur ging de tunnel weer open voor het verkeer in de richting van het Zuidstation. Een aannemer verwijderde alle loszittende stukken beton. Komende nacht zullen beide tunnels opnieuw afgesloten worden en zal het tunnelplafond gecontroleerd worden op holle ruimtes.