BMW goed op weg naar nieuw recordjaar

Het Duitse autoconcern BMW heeft in het derde kwartaal nieuwe records behaald bij de winst, omzet en verkoop. Dat blijkt uit cijfers die 's werelds grootste producent van luxeauto's naar buiten heeft gebracht.

De omzet ging met 14 procent omhoog in vergelijking met een jaar eerder, naar 22,35 miljard euro. De nettowinst steeg met ruim 20 procent, tot bijna 1,6 miljard euro.

De wereldwijde verkoop van de merken BMW, Mini en Rolls-Royce klom met bijna 7 procent tot meer dan 545.000 auto's, een nieuw record voor een derde kwartaal. Ook bij de verkoop van motorfietsen deed BMW goede zaken met een recordverkoop van bijna 34.000 stuks, een toename van meer dan 16 procent.

BMW handhaafde zijn verwachtingen voor heel 2015 waarbij wordt gerekend op nieuwe recordresultaten.