E19 zes uur versperd na zware botsing vrachtwagens

Op de E19 in Sint-Job-in-'t-Goor is afgelopen nacht een zwaar verkeersongeval gebeurd met twee vrachtwagens. De ene vrachtwagen reed in op de andere die op de rechterrijstrook stilstond, waardoor een deel van de lading op de weg terechtkwam. De snelweg was zes uur lang versperd in de richting van Antwerpen. De aangereden chauffeur bleek dronken te zijn.

Het ongeval vond plaats rond 1.30 uur. Een Litouwse vrachtwagen stond toen stil op de rechterrijstrook. Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur merkte dat te laat op en reed er achteraan op in.

De ravage was enorm: de aangereden vrachtwagen was geladen met stalen balken waarvan een twintigtal op de pechstrook en de rechterrijstrook terechtkwamen. De E19 was daardoor zes uur lang versperd. "Het takelen van de vrachtwagens en het weer berijdbaar maken van het wegdek was een vette kluif", twitterde Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Sinds 7.50 uur kon het verkeer weer doorrijden. Er stond wel nog een tijdje een lange file vanaf Minderhout. Rond 9 uur waren alle problemen van de baan.

Onder invloed

De Nederlandse vrachtwagenbestuurder raakte lichtgewond. Hij kon zelf uit zijn cabine geraken. Gezien de ravage, heeft de man bijzonder veel geluk gehad.

De federale wegpolitie van Antwerpen had even voor het ongeval al een telefoontje gekregen van een automobilist die meldde dat een vrachtwagen op de E19 "over het wegdek aan het zwalpen was". De Litouwse vrachtwagen zou op dat moment al verschillende keren de vangrail aan de rechterkant geraakt hebben en al meermaals tot stilstand zijn gekomen om daarna opnieuw te vertrekken.

Uiteindelijk stond de vrachtwagen volledig stil, waarop hij werd aangereden door de Nederlandse vrachtwagen. De aangereden chauffeur bleek, zoals de politie vermoedde, onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd aangehouden.