Google street view zet Nederlandse vrouw "in de zeik"

In Nederland is een vrouw door de Google street view-camera gefilmd terwijl ze aan het plassen was tegen een muur. Het beeld werd eerst niet geblurd, dan gedeeltelijk en nu helemaal. Google heeft nog niet gereageerd op het voorval. Het is niet duidelijk hoelang het beeld al online stond.

Het beeld uit de Nederlandse stad Almere werd onlangs door de website LiveLeak opgepikt. De "rokende en plassende vrouw" was toen nog niet geblurd, zo was haar gezicht vanuit bepaalde hoeken duidelijk herkenbaar. 

Al snel ging het beeld viraal, waardoor Google ingreep. De vrouw werd vervolgens gedeeltelijk onherkenbaar gemaakt. Uiteindelijk koos Google ervoor om het beeld helemaal te blurren.

Beleid van Google

Hoe het komt dat het gezicht van de vrouw niet meteen werd geblurd, is onduidelijk. Google heeft namelijk altijd gecommuniceerd dat Google street view van een technologie gebruikmaakt waardoor herkenbare gezichten steeds geblurd worden. 

Inmiddels is de vrouw dus helemaal onherkenbaar gemaakt. Google doet zoiets alleen op vraag van de persoon in kwestie. Of dat ook hier het geval is geweest, is niet duidelijk. Volgens The Independent was er bij Google nog niemand bereikbaar voor commentaar.

Het kwaad lijkt echter geschied, want het beeld gaat de hele wereld rond. Op sociale media wordt er ook duchtig gespot. "Dat is pas multitasking (want de vrouw rookt en plast tegelijk nvdr.)" en "pure klasse" zijn maar twee van de vele reacties.

Het is niet de eerste keer dat de Google street view camera iets filmt wat oorspronkelijk niet gepland was. Een overzicht.

Meest gelezen