Jakob Verbruggen regisseert "House of cards"

De Belgische regisseur Jakob Verbruggen gaat de twee laatste afleveringen van seizoen 4 van de populaire Netflix-serie "House of cards" regisseren. Hij zal dus samenwerken met acteurs Kevin Spacey en Robin Wright. Dat melden de kranten van Mediahuis en De Persgroep vandaag.

Verbruggen werkte eerder al mee aan internationale series als "Londen spy" en "The fall", met Gillian Anderson in de hoofdrol. Hij regisseerde ook de VTM-reeks "Code 37" met Veerle Baetens.

"Dat avontuur met "The fall" trok mijn internationale lancering op gang", zegt Verbruggen in Het Belang van Limburg. "De serie kreeg erg goede kritieken en ik kon ook het tweede seizoen regisseren. Maar het paste niet in mijn agenda en ik wou iets anders doen. Het verhaal van "London spy" stak er met kop en schouders bovenuit. Zo apart, zo origineel." "London spy" is een spionagedrama met Ben Wishaw in de hoofdrol.

Zijn eerste werkervaring in de VS waren twee afleveringen van de Amerikaanse serie "The bridge". Nu zit hij nog tot eind december in Baltimore voor de seizoensfinale van seizoen 4 van "House of cards". Daarvoor mag hij samenwerken met Kevin Spacey en Robin Wright. "Zulke wereldsterren voor je neus, dat blijft kicken", zegt Verbruggen. "House of cards" speelt zich af in het Witte Huis en gaat over de intriges en politieke spelletjes die gespeeld worden op het hoogste niveau van de Amerikaanse politiek.

Meest gelezen