Jon Stewart tekent deal met zender HBO

De Amerikaanse talkshowhost Jon Stewart heeft een contract bij tv-zender HBO getekend. Stewart was bijna twintig jaar lang de presentator van "The daily show" bij Comedy Central.
A2011

"Iedere avond 22 minuten op televisie verschijnen heeft mij kapotgemaakt. Ik weet zeker dat het me moet lukken om kleine dingen van een paar minuten te maken", reageert Jon Stewart op zijn deal met HBO.

De 52-jarige komiek, acteur en presentator gaat zich de komende vier jaar vooral focussen op digitale inhoud voor HBO, maar zijn overeenkomst zet de deur openen om klassieke tv-programma's te produceren.

HBO heeft niet bekendgemaakt wanneer de eerste resultaten van de samenwerking met Stewart online zullen verschijnen, maar vermoedelijk worden de bijdrages van de populaire presentator volgend jaar gelanceerd.