Kansspelcommissie pakt 70.000 valse gokaccounts aan

De Kansspelcommissie bindt de strijd aan met valse gokaccounts. Sinds september zijn al 70.000 valse accounts op gokwebsites ontdekt. Naar schatting zijn er ons land 400.000 mensen die gokken op sites, maar er zijn wel 1 miljoen accounts. Dat schrijft De Morgen.

Sinds 2010 zijn er strenge regels voor de onlinegokkantoren, maar in de praktijk blijven die dode letter. Men moet zich dan wel eerst registreren voor men een gokje waagt, er is nauwelijks controle op de echte identiteit. Ook op de herkomst van het geld dat vergokt wordt, is er geen controle.

De Kansspelcommissie wil hier nu paal en perk aan stellen. "Sinds begin september kunnen we een account koppelen aan het rijksregisternummer, waardoor we de valse accounts beter kunnen opsporen", zegt Peter Naessens van de commissie. "We stellen vast dat het probleem groter is dan we dachten. Achter die valse accounts zitten zowel mensen met malafide bedoelingen, maar ook mensen die een tikfout hebben gemaakt of die niet meer gecheckt hebben of ze al een account op die website hadden."