Koningskinderen en verzoenende religieuze leiders op nieuwe postzegels

In 2016 brengt Bpost een nieuwe collectie postzegels uit. Opvallend is de foto van Lieve Blancquaert, die drie Belgische religieuze leiders samenbrengt op 1 postzegel. Ook de vier koningskinderen prijken elk op een postzegel.

Op 14 maart 2016 verschijnen de postzegels met daarop de vier kinderen van koning Filip en koningin Mathilde en één groepsproject van het hele gezin. "Een primeur voor Bpost", klinkt het. 

Emile Verhaeren (1916-2016)

Nog op 14 maart verschijnt naar aanleiding van de honderste verjaardag van het overlijden van schrijver Emile Verhaeren een postzegel. Tekenaar Gal bouwde het portret op de postzegel op met het gedicht "Et maintentant..."/"En nu..." uit 1904. Op het postzegelvel staan ook speciaal voor deze uitgifte geschreven verzen van de huidige en toekomstige "Dichter des Vaderlands": Charles Ducal en Laurence Vielle .

Rio 2016, de Paralympics en Olympische Spelen in Brazilië

Vanaf 22 augustus is ook een postzegel rond de Olympische Spelen te koop: een rond sportblaadje met vijf olympische sporten waarin Belgen meedingen (roeien, zeilen, paardrijden, atletiek en wielrennen) tijdens de Olympische Spelen van Rio 2016. Drie van de vijf postzegels staan in het teken van de Paralympics.

"Allen gelijk, allen verschillend. Een oproep tot tolerantie"

En op 24 oktober verschijnt een postzegel met daarop een foto van fotografe Lieve Blancquaert die drie grote religieuze vertegenwoordigers uit ons land samenbrengt: imam Khalid Benhaddou, bisschop van Antwerpen Johan Bonny en grootrabbijn van Brussel Albert Guigui. Op de postzegel stellen ze een verzoenend gebaar.

Meest gelezen