Maker van "Call of duty" koopt die van "Candy crush"

De Amerikaanse videogame-maker Activision Blizzard, bekend van spelletjes zoals "Call of duty" en "World of warcraft", neemt zijn Europese concurrent King Digital Entertainment over. Dat bedrijf is eigenaar van het populaire spelletje "Candy crush" (foto). Met de overname is een bedrag gemoeid van 5,9 miljard dollar (5,3 miljard euro).
Photoshot. All rights reserved.

Na de deal moet een spelletjesreus ontstaan met "meer dan een half miljard gebruikers in 196 landen", en een portefeuille met "tien van de meest emblematische merken binnen de videospelletjeswereld", klinkt het.

King Digital Entertainment maakte vorig jaar zijn intrede op de beurs van New York, waar het aandeel maandag afsloot aan een koers van 15,54 dollar (14,09 euro). Activision Blizzard betaalt 18 dollar (16,3 euro) per aandeel in contanten. Mits goedkeuring van de concurrentieautoriteiten moet de deal tegen de lente van 2016 rond zijn.