Massale vechtpartij in asielcentrum in Arendonk

In een opvangcentrum voor asielzoekers in Arendonk in de Antwerpse Kempen zijn vandaag een 60-tal bewoners met elkaar op de vuist gegaan. Dat is vernomen bij de directie. Er vielen geen gewonden, al werd wel één medewerkster van het asielcentrum voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Intussen is de rust teruggekeerd.
archieffoto

"De aanleiding was iets vrij onnozels, maar het conflict groeide snel uit tot een collectief gebeuren", vertelt directeur Joan Ramakers.

"We hebben de politie verwittigd en die is gelukkig meteen met acht combi's ter plaatse gekomen. Het personeel heeft zes betrokkenen geïdentificeerd die dingen deden die echt niet door de beugel konden, zij werden tot nader order verwijderd. We moeten immers laten zien dat we geweld absoluut niet tolereren."