Plotse staking bij sleepdiensten in haven van Antwerpen

Vanmorgen is er een wilde staking uitgebroken bij de sleepdiensten van het Antwerpse Havenbedrijf. De ploegen legden het werk neer uit protest tegen de onderbemanning, waardoor het bootverkeer in de haven sterk gehinderd was. Het personeel ging om 14 uur terug aan de slag.

De sleepdiensten van het Havenbedrijf staan in voor alle sleepvervoer van schepen achter de sluizen. De plotse staking had dan ook impact op de hele haven.

De actie zorgde er omstreeks 13.15 uur voor dat zo'n drie schepen niet konden vertrekken en vier aankomende schepen voor de sluizen wachtten. Omstreeks 14.00 uur werd de actie afgeblazen en ging men terug aan het werk.

Vanmorgen was er volgens de vakbonden te weinig bemanning ingepland, en dat was de druppel voor veel mensen, zegt Gerard Van der Elst van het ACOD. Later deze week zitten de bonden en de directie opnieuw samen voor overleg.