Sportverslaggever Eric Dupain ruilt VRT voor Vlaamse Handbalvereniging

Sportjournalist Eric Dupain verlaat na een carrière van bijna 15 jaar de openbare omroep VRT en gaat als communicatie en commerciële manager aan de slag bij de Vlaamse Handbalvereniging VHV.

Eric Dupain wordt aanstaande vrijdag in Wilrijk officieel voorgesteld bij de Vlaamse Handbalvereniging. "Ik had het gevoel dat mijn verhaal bij de VRT geschreven was en was toe aan een nieuwe uitdaging", verklaart Dupain in een persbericht.

"Ik dank de openbare omroep voor de kansen die ik kreeg. In 2001 begon ik er als deskmedewerker om drie jaar later door te groeien tot volwaardig sportjournalist. Ik ben altijd iemand geweest die zich in dossiers verdiepte. Ik ben trots op mijn onderzoek in de EPO-zaak rond Rutger Beke. Nadien werkte ik met Chris Van Den Abeele en Tom Van de Weghe mee aan de ophefmakende Panorama "Getackeld door de maffia"."

"Binnenkort begin ik aan een nieuwe uitdaging bij de Vlaamse Handbalvereniging. Ik ben er van overtuigd dat goede communicatie een sport toegankelijker kan maken en naar een hoger niveau kan tillen. Ik heb dat gemerkt tijdens mijn werk voor de familie Philippaerts. Daar kreeg ik écht de goesting om iets te doen met communicatie. Bij de VHV krijg ik alle vertrouwen en vrijheid om de interne en externe communicatie op te starten en om commercieel dingen te realiseren. Ik ben voorzitter Wim Vos en de raad van bestuur zeer erkentelijk voor het vertrouwen in mijn persoon en mijn plannen."

"Handbal is in België vooralsnog een kleine sport, maar in Frankrijk is het pure topsport. Wat in Frankrijk kan, moet op termijn ook in België mogelijk zijn. Op elke niveau. Zowel provinciaal als nationaal, mannen, vrouwen en G-sport. Het is een werk van zeer lange adem met ongetwijfeld veel obstakels, maar ik heb er ongelofelijk veel goesting in."