Tim Mielants regisseert 3e seizoen "Peaky blinders"

Tim Mielants regisseert het derde seizoen van "Peaky blinders", het historische BBC2-gangsterdrama. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds. In het nieuwe seizoen is ook een rol weggelegd voor acteur Jan Bijvoet.
Actrice Charlotte Riley bij de première van seizoen 2.

Mielants zal de zes afleveringen van het nieuwe seizoen regisseren. Hij is erg blij dat hij mag meewerken aan een van zijn favoriete reeksen. "Het is een heel bijzondere uitdaging om op zo'n reeks je eigen stempel te mogen drukken", zegt hij. "Spannend."

"Peaky blinders" speelt zich af in het Birmingham van na de Eerste Wereldoorlog. Een meedogenloze bendeleider (rol van Cillian Murphy) is vastberaden om hogerop te geraken.

In het nieuwe seizoen duikt ook Jan Bijvoet (foto in tekst) op, die bij ons vooral bekend is van "D'Ardennen" en de VTM-reeks "Cordon". Het derde seizoen wordt in het voorjaar van 2016 verwacht, zowel op BBC 2 in Groot-Brittannië als via Netflix in de VS. Bij ons loopt het eerste seizoen momenteel op Acht.

Mielants regisseerde eerder "Cordon", "Zingaburia" en "Super8" en de korte films "Duffel" en "The Sunflyers".