Trevifontein opnieuw in volle glorie te bewonderen

De Trevifontein in Rome is op feestelijke wijze opengesteld voor het publiek. Het kunstwerk van Nicolo Salvi (1697-1751) heeft de voorbije maanden een grondige renovatie ondergaan. De fontein is een van de toeristische trekpleisters van Rome.

De Trevifontein in Rome is vooral bekend uit de film "La dolce vita" van Federico Fellini. In die film zit er een iconische scene met Anita Ekberg en Marcello Mastroianni die in de fontein rondhuppelen.

De voorbije maanden is de fontein van architect Nicolo Salvi grondig gerenoveerd. Het project werd voor 2 miljoen euro gesponsord door een Italiaanse modegroep.

Vandaag kunnen de toeristen opnieuw een geldstuk over de schouder in de fontein gooien en zo - zo wil de volkslegende - zich verzekeren van een terugkeer naar Rome.