Twee mannen opgepakt voor gewelddadige overval en vechtpartij in Elsene

De Brusselse lokale politie heeft zondagochtend twee mannen opgepakt die betrokken waren bij een vechtpartij en verantwoordelijk zouden zijn voor een gewelddadige overval in Elsene. Bij die overval raakten twee mensen zwaargewond, een van de slachtoffers verkeerde zelfs een tijdlang in levensgevaar.

Zondagochtend rond 4.30 uur werd een patrouille van de Brusselse politie naar de Waversesteenweg gestuurd voor een vechtpartij. Ter plaatse troffen de agenten niemand meer aan maar merkten ze wel grote bloedvlekken op de toegangsdeur van een flatgebouw.

In het gebouw vonden de agenten twee zwaargewonde mensen. Beiden werden meteen naar het ziekenhuis gebracht, een van hen verkeerde in levensgevaar.  Ze waren bij hun aankomst aan hun woning overvallen door twee mannen die hen in elkaar geslagen hadden en hen beroofd hadden van een portefeuille en een iPhone.

Niet veel later moest een tweede politiepatrouille uitrukken voor een vechtpartij in de Godecharlestraat. Daar bleken de betrokkenen uitermate zenuwachtig, zodat een tweede patrouille in versterking werd opgeroepen. Die tweede patrouille, die net van het ziekenhuis kwam, merkte dat de twee opgepakte vechtersbazen beantwoordden aan de beschrijving van de overvallers. Bij een fouille werd ook de gestolen iPhone bij één van de verdachten aangetroffen, en even verderop lag de gestolen portefeuille.

De twee mannen, die door de slachtoffers van de overval formeel herkend werden, werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.