Twitter vervangt de ster door een hartje

Twitter heeft de ster waarmee tweets als favoriet kunnen worden bestempeld, vervangen door een hartje. Berichten kunnen niet meer als favoriet worden opgeslagen, maar kunnen deze vanaf nu worden 'geliket'. Met de wijziging volgt Twitter het voorbeeld van andere sociale netwerken zoals Facebook en Instagram die al gebruikmaken van het hartje of het 'liken'.

Investeerder Chris Sacca die via zijn investeringsvehikel Lowercase Capital een behoorlijke invloed heeft in het bedrijf, vroeg in juni al om de vervanging van de ster door een hartje.

Volgens Sacca zou het symbool van een hartje twitteraars aanmoedigen vaker gebruik te maken van de berichtendienst.

Twitter is nu overstag gegaan. Volgens het bedrijf is een hartje minder verwarrend in vergelijking met een ster. "Je kunt een hoop dingen leuk vinden, maar die zijn niet allemaal favoriet", aldus Twitter in een verklaring. "Een hartje is daarbij een universeel symbool in alle landen en culturen."