Volkswagen ziet aandelenkoers opnieuw dalen

Volkswagen heeft het vandaag hard te verduren op de beurs in Frankfurt. De aandelen van het Duitse autoconcern werden gretig van de hand gedaan vanwege de vrees voor een uitbreiding van het dieselschandaal.
De beurs van Frankfurt (archief)

In de vroege namiddag dook de koers van Volkswagen 3 procent omlaag naar 109,60 euro nadat de Amerikaanse federale milieudienst EPA maandag bekendgemaakt had dat er ook sjoemelsoftware geïnstalleerd werd in de zwaardere 3 liter-motoren van Volkswagen. Het concern spreekt dat tegen en stelt dat geen illegale software is gebruikt in V6-dieselmotoren.

Vanaf januari zal VW alle auto's met sjoemelsoftware terugroepen. Om de voorlopige kosten van de affaire te dekken, heeft het concern 6,7 miljard euro opzijgelegd maar experts vrezen dat de kosten veel hoger gaan oplopen, alleen al door de hoge schadevergoedingen die geëist zullen worden.

In het afgelopen kwartaal werd een verlies geleden van 1,7 miljard euro. Het is het eerste kwartaalverlies voor Volkswagen in zeker vijftien jaar.