Worldline en Equens bundelen krachten

Betalingsverwerker Worldline is van plan de krachten te bundelen met het Nederlandse Equens. De twee ondernemingen hebben een deal gesloten met de ambitie om "een leider te zijn in de consolidatie van betalingen in Europa".
Olivier Vin - heymana.com

De transactie bestaat uit twee delen. Ten eerste worden de verwerkingsactiviteiten van de twee bedrijven in Europa samengevoegd tot "Equens Worldline Company", dat voor 63,6 procent eigendom zal zijn van Worldline en voor de overige 36,4 procent in handen van de huidige Equens-aandeelhouders. Dat zijn onder meer de Nederlandse banken ABN Amro, ING en Rabobank.

Ten tweede koopt Worldline de dochteronderneming Paysquare van Equens voor 72 miljoen euro. Paysquare doet de verwerking van betaaltransacties voor 120.000 handelaars in vier landen.

De volledige operatie zal rond zijn tegen het tweede kwartaal van 2016. Worldline kwam de voorbije maanden enkele keren in het nieuws vanwege storingen in het betaalverkeer.