"Plots voelde ik dat de ring verdwenen was"

Het had de perfecte avond kunnen zijn voor Darrin Reimer en Caitlin McAuley, ook al leek de regen een spelbreker te zullen worden. Maar dat deerde Reimer niet om zijn vriendin in Tofino, Canada, ten huwelijk te vragen, om daarna na een romantisch etentje en een al even romantische wandeling te maken op het strand. "Maar het was alsof ik het onmiddellijk voelde", aldus McAuley, ook al was het toen al te laat. Door de regen waren haar handen nat geworden en was de verlovingsring van haar vinger gegleden. En de zoektocht kon beginnen.

McAuley op nieuwswebsite The Canadian Press: "Het was toen al avond en het werd stilaan donker. We hadden wel een paar zaklampen bij ons, maar moesten de zoektocht al snel staken, ook al hebben we zo lang mogelijk gezocht. De volgende ochtend bij het eerste zonlicht stonden we er weer."

Maar ze waren niet meer alleen: een aantal buurtbewoners had intussen van het verhaal gehoord en kwam meezoeken, met hun tuingerief en keukengerei. Er werden het koppel ook drie metaaldetectors ter beschikking gesteld. Pas 19 uur nadat de ring verloren geraakt was, werd hij gevonden: "Ongelooflijk. Ik was in shock!"

"Nu weten we tenminste hoe het is om met elkaar om te gaan in een stresserende situatie. We hebben zeker niet getwijfeld aan onze liefde door hetgeen gebeurd is", besloot het koppel, dat wel hoopt dat zoiets zich nooit meer zou voordoen.

lees ook