AB InBev krijgt week extra tijd voor formeel overnamebod SABMiller

De Britse overnameregulator heeft de Belgisch-Braziliaanse brouwreus AB InBev opnieuw een week extra tijd gegeven om een formeel overnamebod te lanceren op zijn Brits-Zuid-Afrikaanse concurrent SABMiller. Dat meldt het bedrijf. Normaal gezien had AB InBev tot vandaag de tijd om duidelijk te maken of er al dan niet een formeel bod komt.

AB InBev en SABMiller hebben "goede vooruitgang" geboekt in de onderhandelingen over de voorwaarden van het eventuele formele bod, klinkt het. Het boekhoudkundige onderzoek voor de overname werd afgerond en AB InBev bevestigde ook de voorwaarden voor de overname zoals die eerder al bekendgemaakt waren.

Maar om de onderhandelingen te finaliseren is dus nog wat meer tijd nodig. Daarom werd het "Panel on takeovers and mergers" gevraagd om de deadline nog eens uit te stellen. Die ligt nu op 11 november om 17 uur.