DVZ trekt asielregistraties opnieuw op naar 250

Vanaf vandaag kan de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) in Brussel opnieuw elke dag 250 inschrijvingen van nieuwe asielzoekers verwerken, door de opening van nieuwe wachtzalen. Dat zijn er 100 meer dan de voorbije week. Er is echter geen bijkomende toestroom.

Er zijn drie bijkomende wachtzalen geopend met een capaciteit van elk 50. Daarnaast zijn er maatregelen genomen om de luchtkwaliteit in de eerste wachtzaal te verbeteren, zegt Geert De Vulder van DVZ.

De Vulder voegt eraan toe dat de dienst geen bijkomende toestroom te verwerken krijgt. "Het feit dat we een paar dagen minder inschrijvingen gedaan hebben, komt doordat de wachttijd voor de uitgenodigden wat uitgelopen is."

Gisteren en vandaag was de rij wachtenden aan Vreemdelingenzaken langer, omdat er in het Allerheiligenweekend geen inschrijvingen waren.