Foo Fighters houden woord en spelen in Cesena: "Konden geen neen zeggen"

De Foo Fighters hebben woord gehouden. Gisterenavond gaven ze een optreden in de Italiaanse stad Cesena, nadat zo'n 1.000 fans een tijdje geleden hen daartoe hadden opgeroepen via een YouTube-filmpje. "We konden geen neen zeggen, we moesten komen."
Copyright 2015 Demotix, all rights reserved.

Zo'n duizend Italiaanse fans van de Amerikaanse rockgroep Foo Fighters kwamen afgelopen zomer met een opvallend filmpje op YouTube. Zij speelden samen voor het oog van de camera het nummer "Learn to fly" en riepen op die manier Dave Grohl en co op om naar Italië te komen.

Het filmpje - dat al snel viraal ging - bleef niet onbeantwoord. Vrij snel kwam de groep met het bericht dat ze "zo snel mogelijk" naar Cesena zouden komen.

Starten met "Learn to fly"

De groep hield woord en startte gisterenavond hun Europese tournee in de Italiaanse stad. Starten deden ze hun set met - hoe kon het ook anders - de hit "Learn to fly".

"Jullie ons nummer zien brengen voor de hele wereld was het mooiste moment uit mijn leven", zei zanger Dave Grohl, die ook toegaf dat hij tranen in de ogen had toen hij het filmpje voor de eerste keer bekeek. "Uiteraard konden we geen neen zeggen. We moesten komen."

De zanger riep de aanwezigen ook op hetzelfde te doen voor andere rockbands. "Ik hoop dat jullie dit ook doen met U2, Pearl Jam, Soundgarden, Rage Against the Machine, enzovoort. Doe het voor alle mogelijke rockbands. Als ze "neen" zeggen antwoorden jullie maar "vaffanculo" (Italiaans voor "fuck you", nvdr.)."

Cesena ontploft als Foo Fighters "Learn to fly" op gang trappen