Pleger vluchtmisdrijf dook onder in Hongarije

De 21-jarige verdachte die zich maandag bij de politie heeft aangegeven voor het dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in Vilvoorde hield zich verscholen in Hongarije. Hij heeft ook de auto waarmee hij het meisje van 12 had aangereden door een vrachtwagen laten overbrengen naar Hongarije.

De verdachte was een week lang spoorloos nadat hij op 28 oktober een meisje van 12 uit Eppegem had doodgereden. Eergisteren gaf hij zich in het bijzijn van een advocaat aan bij de politie van Vilvoorde-Machelen.

Nu blijkt dat de man zich verscholen hield in Hongarije, waar hij in een hotelkamer verbleef. Of Hongarije ook zijn eindbestemming was, is niet duidelijk.

Wel zeker is dat ook de auto waarmee het ongeval veroorzaakt is, in Hongarije stond. Dat heeft de verdachte gisteren aan de speurders verteld. De man heeft na het ongeval zijn auto door een vrachtwagen naar Hongarije laten overbrengen, die daar op een parking is afgeleverd. Of hij alles alleen deed of de hulp kreeg van anderen, is nog niet duidelijk.

Vader spoorloos

Intussen is de vader van de man nog altijd spoorloos. De 21-jarige verdachte heeft aan de speurders verklaard dat hij alleen gevlucht is en dat zijn vader niets met het ongeval te maken heeft.

Maar justitie zoekt de vader nog altijd om hem verklaringen te laten afleggen. Het is niet duidelijk of de vader ook meer ten laste gelegd kan worden.