Volkswagen roept bijna 92.000 auto's terug in VS door remproblemen

De moeilijkheden blijven zich opstapelen bij autobouwer Volkswagen. In de Verenigde Staten roept het concern 91.800 wagens terug omdat er een defect is gebleken aan de nokkenas, waardoor er motor- en remproblemen kunnen ontstaan.

Het gaat om de modellen Beetle, Golf, Jetta en Passat van het jaar 2015 en 2016 met 1.8- en 2.0-litermotor. Door een fout met de nokkenas kan er een vacuüm in het remsysteem ontstaan, waardoor de remafstand groter wordt.

Volkswagen benadrukt wel dat er nog geen gewonden gevallen zijn door het defect. Het is niet duidelijk of de fout al crashes veroorzaakte.

De autobouwer komt met een herstelling tegen het einde van maart. Tot dan mogen de eigenaars blijven rijden met hun Volkswagen, maar ze moeten wel elk probleem meteen melden aan hun autodealer.