"Sesamstraat" verdwijnt van Nederlandse televisie

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft aangekondigd dat het populaire kinderprogramma "Sesamstraat" verhuist naar het digitale themakanaal Zapp Xtra en de Zapp app. Op sociaalnetwerksites wordt geprotesteerd tegen die beslissing.

De Nederlandse Publieke Omroep heeft beslist om "Sesamstraat" niet langer op NPO1 uit te zenden. Het programma wordt vanaf 1 januari 2016 tussen 17 uur en 18 uur vervangen door "Tijd voor Max".

"Sesamstraat" is de Nederlandse versie van het Amerikaanse kinderprogramma "Sesame Street", dat in 1969 voor het eerst werd uitgezonden in de VS. De Nederlandse versie wordt sinds 1978 dagelijks uitgezonden op de Nederlandse televisie.

"Sesamstraat" zal volgend jaar te zien zijn op de digitale zender Zapp Xtra. Het programma wordt ook aangeboden op de Zapp app, die in Nederland al 700.000 keer gedownload is.

Volgens NPO is het kijkgedrag van kinderen veranderd en wordt de uitzending van "Sesamstraat" daarom uit het aanbod van het open net NPO1 geschrapt. Heel wat Nederlanders zijn het niet eens met die beslissing. Er zijn al protestpagina's op sociaalnetwerksites gemaakt.