"Wat moet ik doen om in het nieuws te geraken?"

Als ze wilde opvallen, dan is Sarah Finn daarin met verve geslaagd. Al zijn de consequenties van haar daad nog niet helemaal duidelijk. De 25-jarige Australische vrouw mag zich immers gaan verantwoorden voor de rechtbank voor het opzettelijk omverduwen van een politiecommissaris tijdens de befaamde paardenrennen in Melbourne, eergisteren. De beelden daarvan gingen snel de wereld rond. Finn heeft zich zopas verontschuldigd, ook al legt ze een deel van de verantwoordelijkheid bij een aantal persmensen die haar zouden aangezet hebben tot deze "5 minutes of fame".

Finn op Seven News: "Hoe zat ik was, is geen excuus. Ik verontschuldig me ten zeerste voor hetgeen ik gedaan heb. Ik geef toe dat ik een serieuze beoordelingsfout gemaakt heb."

Volgens de omvergeduwde commissaris was Finn, voor ze hem duwde, aan het praten met een aantal persmedewerkers. Zo zou hij haar hebben horen zeggen: "Wat moet ik eigenlijk doen om in het nieuws te geraken?" Cooper op radiozender 3AW: "Ze wilde haar 5 minuten in de schijnwerpers en heeft die dan ook gekregen. Eerst dacht ik dat ze me gewoon kwam begroeten. Maar dat was dus duidelijk niet het geval. Natuurlijk kan ik niet akkoord gaan met zo’n gedrag. Ook al begrijp ik dat de beelden ervan momenteel viraal gaan."

Een cameraman van Seven News heeft intussen ontkend dat Finn gepusht werd om iets dergelijks te ondernemen: "Niemand heeft zoiets op welk moment dan ook gezegd."

Finn mag zich nu komen verantwoorden voor de rechtbank op beschuldiging van slagen en verwondingen, met materiële schade tot gevolg. Bij de val raakte immers de bril van Cooper kapot.

lees ook