België raadt reizen naar Sharm el Sheikh af

Ons land raadt nu ook reizen naar de Egyptische badplaats Sharm el Sheikh af, op het Sinaï-schiereiland. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) vanavond bevestigd aan VRT Nieuws.

Met deze aanpassing van het reisadvies volgt Buitenlandse Zaken het voorbeeld van Groot-Brittannie, Nederland en Frankrijk. "Het is een tijdelijk advies", zegt Reynders. "We wachten op een definitief verslag van een analyse van de crash met het Russische vliegtuig."

De beslissing heeft te maken met de veiligheidssituatie op de luchthaven van Sharm el Sheikh. "Tot nu toe hebben we gaan garantie voor de functionering van de luchthaven van Sharm el Sheikh. Dus vragen wij tijdelijk om niet meer naar Sharm el Sheikh te gaan. Het is een vraag, een raad. Het is geen verbintenis. Dat is altijd zo voor een reisadvies."