Elton John binnenkort op de koffie bij Poetin

De Britse zanger Elton John heeft aangekondigd dat hij een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin aan het regelen is om een gesprek te hebben over holebirechten. Twee maanden geleden was Elton John het slachtoffer van een stemimitator die zich voor Poetin uitgaf. Daarna kreeg hij Poetin persoonlijk aan de lijn.

Elton John heeft aangekondigd dat hij in onderhandeling is met de entourage van Vladimir Poetin om een ontmoeting in Moskou met de Russiche president te regelen.

De Britse zanger wil het met Poetin hebben over holebirechten in Rusland. Poetin voert al jaren een controversiële koers inzake holebirechten. In 2013 stemde het parlement een wet die de verspreiding van homopropaganda verbiedt.

Volgens Human Rights Watch faalt het Russische gerecht in de bestrijding van geweld tegen minderheidsgroepen, waaronder de holebigemeenschap.

Grappenmakers leggen Elton John in de luren

Begin september werd Elton John het slachtoffer van enkele Russische grappenmakers. De zanger liet trots weten dat hij een fijn gesprek had met Vladimir Poetin, maar daarna moest hij toegeven dat hij bij de neus werd genomen.

Enkele weken later vond er een echt gesprek plaats tussen Poetin en Elton John. Volgens de woordvoerder van Poetin, Dimitri Peskov, had Poetin tijdens het telefoongesprek een ontmoeting voorgesteld. Elton John meldt nu dat het gesprek wellicht in de nabije toekomst zal plaatsvinden.