Frans gerecht breidt onderzoek uit naar verdachte campagne-uitgaven Sarkozy

Het Franse gerecht heeft zijn onderzoek naar de presidentiële campagne van Nicolas Sarkozy in 2012 uitgebreid naar andere uitgaven dan die van het communicatiebedrijf Bygmalion. Het gaat om een bedrag van ruim 10 miljoen euro.

In het dossier-Bygmalion zijn al dertien mensen in verdenking gesteld. De speurders vermoeden dat ongeveer 18,5 miljoen euro besteed werd aan meetings van de kiescampagne van de vroegere Franse president en dat deze verkiezingsuitgaven met valse facturen aan de partij UMP werden toegeschreven via het evenementenbureau van Bygmalion.

Nu stellen de rechters zich vragen over de bestemming van een tiental miljoen euro in het budget van de partij (die ondertussen herdoopt is in De Republikeinen).