Katy Perry klopt Taylor Swift in lijst van grootverdieners

Katy Perry is de best verdienende artieste van het afgelopen jaar. Dat heeft het zakenblad Forbes becijferd. Perry rijfde meer dan 124 miljoen euro binnen, 50 miljoen meer dan de nummer twee in de lijst, Taylor Swift.

Perry verdiende volgens Forbes het meest aan haar "Prismatic"-wereldtournee, per concert krijgt de Amerikaanse ster zo'n 1,8 miljoen euro. Ze heeft daarnaast sponsorcontracten afgesloten met onder andere cosmaticamerk Covergirl en Claire's, een keten die juwelen- en accesoires verkoopt.

De zangeres van "Roar" en "I kissed a girl" stond vorig jaar nog vijfde in de lijst. De nummer twee is voor het tweede jaar op rij Taylor Swift (foto). Zij haalde het grootste deel van haar inkomsten uit haar "1989"-wereldtournee.

Stevie Nicks en Christine McVie van Fleetwood Mac staan op de derde plaats, eveneens door de opbrengsten van een succesvolle concertreeks. Daarna volgen Lady Gaga en Beyoncé, die vorig jaar nog op de eerste plaats prijkte.

De top 10

  1. 1. Katy Perry - 124,1 miljoen euro
  2. 2. Taylor Swift - 73,5 miljoen euro
  3. 3. Fleetwood Mac - 54,7 miljoen euro
  4. 4. Lady Gaga - 54,2 miljoen euro
  5. 5. Beyoncé - 50,1 miljoen euro
  6. 6. Britney Spears - 28,5 miljoen euro
  7. 7. Jennifer Lopez - 26,2 miljoen euro
  8. 8. Miranda Lambert - 26,2 miljoen euro
  9. 9. Mariah Carey - 24,8 miljoen euro
  10. 10. Rihanna - 23,9 miljoen euro