Ontex doet overname in Mexico

Ontex gaat op overnamepad in Mexico. De Belgische luierfabrikant heeft 314 miljoen euro veil voor Grupo Mabe, dat hygiënische wegwerpartikelen maakt en uitvoert naar 42 landen.

De overname is "er passend vanuit een strategisch oogpunt en zal leiden tot aantrekkelijke rendementen voor de aandeelhouders", zegt het bedrijf dat zijn hoofdzetel in Erembodegem heeft.

Grupo Mabe is de nummer twee in persoonlijke hygiëne in Mexico. Ongeveer 60 procent van de 400 miljoen euro omzet draait het bedrijf in Mexico zelf, de rest wordt voornamelijk elders op het Amerikaanse continent gerealiseerd.

"Wij zijn verheugd om Grupo Mabe te verwelkomen in de Ontex familie", zegt Ontex-CEO Charles Bouaziz. Grupo Mabe is een onderneming met dezelfde stijl als Ontex. Gebouwd op sterke funderingen en met een team van zeer bekwame mensen, heeft Grupo Mabe solide marktposities uitgebouwd, door voortdurende innovatie sterke merken neergezet en duurzame banden gesmeed met haar klanten en consumenten."

Ontex verwacht de transactie af te ronden in het eerste kwartaal van 2016, op voorwaarde dat mededingingsautoriteiten de overname goedkeuren.