Prix Médicis voor Nathalie Azoulai en Hakan Günday

In Parijs zijn de laureaten van de Franse literatuurprijzen Prix Médicis bekendgemaakt. De Franse schrijfster Nathalie Azoulai won de prijs voor beste Franstalige roman met haar boek "Titus n'aimait pas Bérénice". De prijs voor beste niet-Franstalige roman gaat naar de Turkse auteur Hakan Günday. De Prix Médicis voor beste essay is voor Nicole Lapierre.

In Parijs zijn de laureaten van de Prix Médicis bekendgemaakt. De prijs voor beste Franstalige roman gaat naar Nathalie Azoulai voor "Titus n'aimait pas Bérénice". Azoulai volgt Antoine Volodine op als winnaar van de prestigieuze literatuurprijs.

De 49-jarige Azoulai was de enige vrouwelijke finalist van de Prix Goncourt, die dinsdag werd toegekend aan Mathias Enard voor "Boussole". Haar roman "Titus n'aimait pas Bérénice" is geïnspireerd op de roman "Bérénice" van Jean Racine.

De Prix Médicis voor beste naar het Frans vertaalde roman gaat naar de Turkse schrijver Hakan Günday en zijn in het Frans vertaalde boek "Encore". Het boek heeft als thema de mensensmokkel en gedwongen migratie. Volgens Günday hebben de overheden een negatieve rol in het fenomeen.

De Prix Médicis voor beste essay gaat naar Nicole Lapierre voor haar essay "Sauve qui peut la vie".