Rolling Stones plant tournee door Zuid-Amerika in 2016

De Britse rockgroep Rolling Stones heeft een reeks concerten in Zuid-Amerika aangekondigd. De tournee gaat van start op 3 februari in Chili. "Het Zuid-Amerikaanse publiek is een van de beste die je kan krijgen", meldt gitarist Keith Richards in een videoboodschap.

De Britse band Rolling Stones gaat voor het eerst in tien jaar tijd opnieuw optreden in Zuid-Amerika. Mick Jagger en co plannen een reeks concerten in onder meer Argentinië, Colombia, Peru en Uruguay.

De concerttournee gaat van start op 3 februari in Chili. Rolling Stones blijft meer dan vijftig jaar na de oprichting van de band een van de meest lucratieve muzikale acts ter wereld. De optredens van de groep zijn goed voor een miljoenenomzet. De voorbije vijftien concerten in Noord-Amerika brachten meer dan honderd miljoen dollar op.

"De mensen zeggen al dertig jaar dat we onze laatste tournee aan het afwerken zijn, maar ik heb de indruk dat we er nooit de brui aan zullen geven", zegt drummer Charlie Watts.