Scenariste van "E.T." is overleden

De Amerikaanse filmscenariste Melissa Mathison (65) is overleden in Los Angeles na een slepende ziekte. Mathison is het meest bekend als de scenariste van "E.T." (1982), de beroemde film van Steven Spielberg over een buitenaards wezen dat vriendschap sluit met jongetje op aarde.
Melissa Mathison in 1998 met haar toenmalige echtgenoot Harrison Ford.

Mathison sleepte met het "E.T."-scenario een Oscarnominatie in de wacht. Maar ze kon die nominatie niet verzilveren. Andere bekende films die uit haar pen komen, zijn "The black stallion" en "Kundun". Door die laatste film, die gaat over de Dalai Lama, werd ze een bekende activiste voor de Tibetaanse zaak.

Haar laatste wapenfeit als scenariste is het script voor "The BFG", de verfilming van het gelijknamige boek van jeugdschrijver Roald Dahl ("De GVR" in de Nederlandse vertaling). De film, die geregisseerd wordt door Steven Spielberg, komt wellicht in de zomer van 2016 in de zalen.

"Melissa had een hart dat barstte van gulheid en liefde en dat met evenveel helderheid straalde als het hart dat ze gaf aan E.T.", reageert Spielberg in een mededeling. Mathison was van 1983 tot 2004 getrouwd met acteur Harrison Ford. Ze hebben samen twee kinderen.