Veroordeelde pedofiel tijd aan de slag in Plopsaland

Een man die veroordeeld was voor zedenfeiten met minderjarigen heeft zes maanden lang kunnen werken in Plopsaland in De Panne. Toen hij maar geen bewijs van goed zedelijk gedrag kon voorleggen, rook het pretpark onraad.
Archieffoto

De man van 22 uit Eeklo werd aangenomen als uitzendkracht en jobstudent. Via een interimkantoor dus, en dat is moeilijk controleerbaar, zegt het pretpark. Toen hij als vaste kracht aan de slag wilde in het magazijn, moest hij een bewijs van goed zedelijk gedrag voorleggen.

"We hebben hem daar meermaals over aangesproken, maar telkens had hij een excuus. Als iemand na maximum zes weken geen zo'n bewijs kan voorleggen, stopt de tewerkstelling volgens onze regels en dat is hier gebeurd", zegt Steve Vandekerckhof van Plopsaland.

De man was veroordeeld voor zedenfeiten met minderjarigen en voor het bezit van kinderporno. Hij kreeg daarvoor 18 maanden cel onder voorwaarden. Hij heeft die voorwaarden geschonden door in Plopsaland te werken en moet nu opnieuw voor de rechter komen.

Plopsaland wil intussen uitzoeken hoe het de aanwervingen beter kan controleren.