2 doden en 4 gewonden bij treinongeluk in Duitsland

In het noorden van de Duitse deelstaat Beieren zijn 2 mensen omgekomen en zeker 4 gewond geraakt toen een reizigerstrein op een vrachtwagen inreed. Het ongeluk gebeurde gisteren rond 22 uur op een overweg bij Freihung, ten noordoosten van Nürnberg. Beide voertuigen vatten vuur na de aanrijding, twee personen kwamen daarbij om het leven.

Wellicht was de vrachtwagen, die naar verluidt een Amerikaans militair voertuig vervoerde, tot stilstand gekomen op de sporen. Een regionale expresstrein reed er met 100 kilometer per uur op in en sleurde de vrachtwagen tientallen meters mee. Er zaten op dat moment een 40 tal mensen op de trein.

Beide voertuigen vatten vuur na de crash. De twee doden zouden de vrachtwagenbestuurder en treinbestuurder zijn.