"Blaasmarathon" in nacht van 16 op 17 januari

Na de flitsmarathon pakken de federale en lokale politie uit met een nieuw initiatief: de "blaasmarathon". Die zal plaatsvinden in de nacht van 16 op 17 januari 2016, de Nacht zonder Alcohol, wanneer er nog veel nieuwjaarsrecepties zijn.

"Net als bij de flitsmarathon gaan we samenwerken met de lokale politiezones, om de pakkans te verhogen. In dat weekend zal die pakkans groter zijn dan ooit", zegt Michaël Jonniaux, directeur van de federale wegpolitie, in Het Nieuwsblad.

Het is de bedoeling om tijdens de Nacht zonder Alcohol, zoals de politie het initiatief heeft gedoopt, met meer dan 100 lokale politiezones verspreid over het hele land te controleren op alcohol. "In de hoop dat we geen enkele bestuurder moeten betrappen", zegt Jonniaux.

De "blaasmarathon" past in de bobcampagne, die dit jaar 20 jaar bestaat. Die campagne loopt tot 25 januari 2016.