Ben Carson verzon toelating tot militaire school

Ben Carson, die voor de Republikeinen kandidaat is voor het Amerikaanse presidentschap in 2016, heeft gelogen over zijn toelating tot een van de meest prestigieuze militaire scholen van de Verenigde Staten. Dat heeft Politico gemeld.

De gepensioneerde zwarte neurochirurg, die in de peilingen voorop ligt samen met miljardair Donald Trump, heeft altijd beweerd dat hij toegelaten was tot de militaire academie van West Point. Hij zou daarvoor een studiebeurs gekregen hebben nadat hij in mei 1969 gedineerd had met generaal William Westmoreland, een bekende Vietnamveteraan.

Maar de academie heeft geen enkel spoor van de toelating van Carson, noch van zijn kandidatuur, zegt Theresa Brinkerhoff, woordvoerster van de instelling, tegen Politico.

Toen de campagneploeg van Carson hiermee geconfronteerd werd, gaf ze toe dat het West Point-verhaal verzonnen was.