Cliff Richard opnieuw ondervraagd over seksueel misbruik

De Britse zanger Cliff Richard is eerder deze week verhoord door de politie. Hij ging vrijwillig langs bij de agenten, zegt zijn woordvoerder aan de BBC. De zaak gaat over mogelijk seksueel misbruik in de jaren 80.
dwimp

Cliff Richard werd in de zomer van 2014 voor het eerst ondervraagd door de politie over de beschuldiging dat hij een minderjarige jongen zou aangerand hebben in de jaren 80. De politie viel met veel machtsvertoon binnen in de villa van de 75-jarige zanger. Op die politie-inval was heel wat kritiek, onder meer omdat de pers op voorhand op de hoogte was gebracht.

Over de beschuldigingen tegen Richard komt intussen weinig naar buiten. Het onderzoek loopt nog steeds en werd begin dit jaar nog uitgebreid omdat er meer dan één aanklacht zou zijn. Waarover de zanger nu is ondervraagd, is niet bekend.

De zanger is tot nog toe nooit gearresteerd of officieel in staat van beschuldiging gesteld. Hij doet de beschuldigingen af als "absurd en onwaar".