Drie aanhoudingen na huiszoekingen in moskeeën

De politie heeft huiszoekingen uitgevoerd in twee moskeeën in het kader van het onderzoek naar jongeren die naar Syrië trekken. Het gaat onder meer om de moskee van Farciennens, in de provincie Henegouwen. Drie mensen die een rol zouden hebben gespeeld bij de radicalisering en de organisatie van de reis, zijn aangehouden.
Archieffoto

Volgens informatie van RTL-TVI, die bevestigd werd door het federaal parket, werden op 26 en 28 oktober drie aanhoudingsmandaten uitgevaardigd wegens deelname aan een terroristische organisatie.

De verdachten zouden twee jongeren geholpen hebben om naar Syrië te trekken. De twee zouden door hun familie onderschept zijn in Turkije. Een van de verdachten zou bovendien een rol hebben gespeeld in de radicalisering van de twee, terwijl twee anderen zouden geholpen hebben bij de organisatie van de reis.

Er werden ook twee huiszoekingen uitgevoerd in twee moskeeën, waaronder de Assakina moskee in Fraciennes. Ze zouden, aldus het federaal parket, een rol hebben gespeeld in de radicalisering. De advocaat van de bewuste moskee betwist dat de leiders van de moskee banden hebben met terroristische milieus: "Mijn cliënten zijn ondervraagd, hebben meegewerkt aan het onderzoek en zijn losgelaten zonder dat ze in beschuldiging zijn gesteld."