Droom van terminale "Star Wars"-fan komt uit dankzij Chewie en Luke Skywalker

Daniel Fleetwood kijkt als grote "Star Wars"-fan al lang uit naar de nieuwe film in de reeks, maar hij lijdt spijtig genoeg aan een agressieve vorm van longkanker waardoor hij wellicht de wereldpremière niet meer gaat meemaken. Maar dat was buiten zijn vriendin, Chewie en Luke Skywalker gerekend.

Daniel lijdt aan een agressieve vorm van longkanker. De dokters lieten hem in juli weten dat hij maar twee maanden meer te leven had. Intussen zijn we enkele maanden verder, maar het blijft wel de vraag of Daniel de première van de nieuwe "Star Wars"-film "The force awakens" nog gaat meemaken. Als grote fan van de filmreeks kijkt hij daar al lang naar uit.

Ashley, de vriendin van Daniel heeft daarom een twitterbericht gelanceerd met de vraag of de makers van de film geen uitzondering kunnen maken voor haar vriend. "#forcefordaniel, help mijn man om zijn laatste wens waar te maken, laat hem de nieuwe film zien voor de kanker hem meeneemt."

Het twitterbericht begon al snel reacties uit te lokken, maar de bal ging pas echt aan het rollen toen Mark Hamill (Luke Skywalker) en Peter Mayhew (Chewbacca) mee op de kar sprongen. Duizenden mensen wilden dat de terminaal zieke Texaan de film eerder zou mogen zien en met succes, want woensdag kreeg Daniel telefoon van J.J. Abrams, de regisseur van de nieuwe film.

"Bedankt vrienden, familie en fantastische vreemden: Daniels laatste droom is uitgekomen", schrijft Ashley op Facebook. "Vandaag heeft Disney zijn droom laten uitkomen op de geweldige typische Disneymanier. Ze laten echt dromen uitkomen. May the force be with you all!"

lees ook