Geruchten over vertrek van Jet Airways uit Brussel

De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways heeft plannen om Brussels Airport te verlaten. Dat meldt de socialistische bediendevakbond BBTK. Volgens Brussels Airport heeft de maatschappij haar intentie uitgesproken om haar activiteiten in Brussel te herevalueren. Jet Airways is een belangrijke speler op het vlak van langeafstandsvluchten in Brussel.

"Deze namiddag is er een personeelsvergadering gehouden met de directie waarin is aangekondigd dat Jet Airways de intentie heeft om op 31 maart 2016 Brussel te verlaten", zegt Olivier Van Camp van de BBTK tegen de radioredactie. "Als Jet Airways zijn deuren zou sluiten in Brussel, gaat het toch over 50 banen die zullen verloren gaan op de luchthaven."

Jet Airways is sinds 2007 actief op Brussels Airport. Aanvankelijk had de maatschappij zes vluchten per dag, nu nog vier. Brussel is een hub voor de maatschappij waar passagiers van de vluchten uit Delhi en Mumbai overstappen naar Newark en Toronto, of omgekeerd. Jet Airways is goed voor zo'n 650.000 passagiers per jaar op Brussels Airport.

“Sinds eind 2013 is er een strategische samenwerking tussen Jet Airways en Etihad Airways en is de samenwerking met het Star Alliance netwerk verminderd. Het ligt dus in de lijn van de verwachtingen dat Jet Airways haar vluchten op Brussels Airport zou herevalueren”, zegt Arnaud Feist van Brussels Airport.

De luchthaven bekijkt nu met onder meer Brussels Airlines hoe er nieuwe vluchten naar Noord-Amerika kunnen worden opgestart, mocht Jet Airways inderdaad Brussel inruilen voor Amsterdam. Dat vertrek kan worden omschreven als een aderlating voor Brussels Airport.