Google viert de verjaardag van Adolphe Sax

Google viert vandaag de 201e verjaardag van Adolphe Sax, de uitvinder van de saxofoon. Wie naar de homepage van de zoekmachine gaat, kan vijf verschillende doodles over de Belgische instrumentenbouwer te zien krijgen. Opvallend, het gaat om een doodle die wereldwijd te zien is.

Sax werd geboren op 6 november 1814 in Dinant. Hij verwierf internationale faam met de uitvinding van de saxofoon en bouwde nog een hele reeks andere instrumenten.

Om de verdiensten van Sax voor de muziekwereld in de verf te zetten, heeft Google maar liefst vijf verschillende doodles gemaakt. Telkens je de homepage van de zoekmachine vernieuwt, krijg je een nieuw instrument te zien dat Sax bouwde. Hier staan ze allemaal verzameld.

Google wil daarmee aantonen dat Sax naast de saxofoon een indrukwekkend assortiment aan vernieuwende muziekinstrumenten bouwde, zoals de Saxtuba, de Alto Sax, de 7-Bell Trombone en de Soprano Sax.