Hoop op overlevenden slinkt na instorting fabriek in Pakistan

Twee dagen na de instorting van een fabriek in Lahore, in het oosten van Pakistan, slinkt de hoop op overlevenden. 23 lichamen zijn al uit het puin gehaald, gevreesd wordt dat er nog minstens evenveel lichamen onder het puin begraven liggen. Een honderdtal mensen kon al gered worden.

Vandaag beginnen soldaten en hulpdiensten met de reddingswerken aan de achterzijde van het fabriek, waar ze verwachten nieuwe slachtoffers te vinden. "Er zijn nog altijd mirakels mogelijk, en het is daarom dat we langzaamaan verder werken", aldus Arshad Zia, hoofd van de reddingsdiensten in de provincie Punjab.

Het is niet duidelijk hoeveel arbeiders er in de fabriek waren. Verantwoordelijken schatten dat het om 150 à 200 mensen gaat. Volgens de arbeiders waren er ook kinderen aan de slag. De autoriteiten hebben al bekendgemaakt dat een onderzoek geopend is, en dat over twee weken een rapport verwacht wordt.

Enkele dagen voor de instorting was er in de regio een krachtige aardbeving, die in Afghanistan en Pakistan ruim 400 doden gemaakt heeft en duizenden gebouwen beschadigd heeft.