Jetairfly stuurt eigen securityteams naar Sharm el Sheikh

Jetairfly zal reizigers dan toch meteen mét hun bagage laten terugvliegen vanuit de Egyptische badplaats Sharm el Sheikh. Oorspronkelijk was gezegd dat ze zonder bagage zouden moeten terugkeren bij gebrek aan zekerheid over een veilige screening van de ruimbagage. De maatschappij stuurt nu eigen veiligheidsteams ter plaatse.
BELGA

Jetairfly stuurt drie veiligheidsagenten, twee explosievenhonden, een "ground support agent" en een eigen vliegtechnicus naar Sharm el Sheikh voor extra controle bij de vluchten van vandaag en komend weekend. "Door deze procedure kunnen de retourreizigers toch meteen hun bagage mee naar België nemen", verzekert de operator.

In de luchthaven is de normale controle voorzien, maar bij het vliegtuig zal elke passagier zijn eigen bagage moeten identificeren. De aangeduide stukken zullen extra gecontroleerd worden door de meegereisde veiligheidsagenten en onder hun toezicht aan boord geladen worden. "En niet geïdentificeerde bagage komt niet aan boord."

De extra veiligheidsmaatregelen volgen op de toenemende aanwijzingen dat de crash met de Russische Airbus A321-200 zaterdagochtend mogelijk toch het gevolg was van een terreurdaad. Het toestel stortte neer kort na het opstijgen in de Egyptische badplaats Sharm el Sheikh.